Zanimivosti ter novice

DIY-utež za vrata ali okrasni predmet

Za izdelavo potrebujemo:

  • 1m debele vrvi
  • 2 kom pocinkane spojke
  • lepilni trak
  • model: prazna embalaža od soka ali mleka+okrogla plastična posoda
  • lahka betonska mešanica: Termo Vermit, cement, voda

Postopek izdelave:

 
 
 
 

Izrežite vrv na dva dela. Z lepilnim trakom zavijte konce vrvi, da preprečite razpletanje. Nato spojite konce in jih trdno stavite v spojke.

Za pripravo Termo Vermit lahke betonske mešanice, zmešajte Termo Vermit, cement in dodajajte vodo; glejte podrobna navodila na Termo Vermit vreči.

Betonsko mešanico vlijte v pripravljene modele, malo potresite in udarite ob dno, da odstranite mehurčke. Ko se lahki beton začne strjevati, potopite spojko z vrvjo v sredino modela. Držite ali podprite vrv za nekaj časa, da se beton toliko strdi, da vrv ostane na mestu.

Modele nato pustite stati vsaj dva dni, da se beton popolnoma strdi. Pazljivo odstranite modele, saj je beton v sredini lahko še moker. Najboljše, da jih pustite stati še kak dan, da postane beton svetlejše barve, kar pomeni, da se je izdelek posušil.

Včasih površina betonskega izdelka ni čisto ravna, lahko se pobrusi z brusnim papirjem, lahko pa pustite lepo vidno betonsko teksturo.

Ko je vaš betonski izdelek končan, se morate samo še odločiti kam ga boste postavili. Bo preprečil loputanje vrat ali bo le za okras.

Print
0 komentarjev

Kategorije: ZanimivostiŠtevilo ogledov: 9370

Tags:

Name:
Email:
Subject:
Message:
x
123movies